Marisha Pessl

Yönäytös

Julkisuudesta kadonnut elokuvaohjaaja Stanislas Cordova tunnetaan väkivaltaisista, tummasävyisistä elokuvista, jotka ovat saavuttaneet kulttimaineen. Fanaattisimmat Cordovan ihailijat järjestävät niistä yöllisiä erikoisnäytöksiä katakombeissa ja kellareissa.

Kun Cordovan 24-vuotias tytär löydetään kuolleena hissikuilun pohjalta, maineensa menettänyt toimittaja Scott McGrath alkaa tutkia uudelleen ohjaajaan liittyviä salaisuuksia.

Cordovan hahmo ja hänen elokuvansa johdattavat McGrathia ja lukijaa kiihtyvällä tahdilla kohti ihmismielen pimeimpiä kerroksia. Osin lehtileikkeiden, poliisiraporttien ja nettikeskustelujen kautta etenevä vahvan elokuvallinen kerronta kutsuu esiin kuvia, jotka jäävät kummittelemaan lukijan mieleen.

 

”Kun olin edennyt kirjassa ensimmäisen kolmanneksen, olin jo vannomassa, että nyt luen tämän vuoden ehkä minulle parhainta käännöskirjaa, eikä tunne laimentunut viimeisetkin sivut kirjasta käännettyäni.” – Susa / Järjellä ja tunteella blogi

 

”Ja kun kiihkeän odotuksen jälkeen salskea postinkantaja tiiliskiven nimeltä Yönäytös luokseni kiikutti, tuntui siltä kuin käsiini olisi laskettu dynamiittia. Pahoittelen ylitsevuotavaa hehkutusta, ottakaa allergialääkettä jos saatte tästä näppylöitä. — Yönäytös on minulle Vuoden Jännäri. Lukekaa, jos uskallatte. Ja lukekaa vaikkette uskaltaisikaan. Vakuutan että se kannattaa.” Rakkaudesta kirjoihin blogi

ISBN: 9789511272977
Muut versiot: e-kirja 9789511276616

Katso myös nämä