Erik Axl Sund

Varistyttö-trilogia pokkariboksi

Erik Axl Sundin synkeät, koukuttavat tarinat ovat saavuttaneet heti ilmestyttyään valtavan menestyksen niin lukevan yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa. Varistyttö -trilogia on ruotsalaisen rikoskirjallisuuden maailmanvalloituksen uusin ja kuumin puheenaihe ja viimeisin merkkipaalu modernin rikoskirjallisuuden saralla.

Ruotsin Dekkariakatemia on myöntänyt trilogialle vuoden 2012 parhaan rikosromaanin palkinnon. Palkintoraati kuvasi trilogiaa ”hypnoottisen vangitsevaksi psykoanalyysiksi rikoskirjallisuuden muodossa”.

”Pimeyden trilogian loistelias avaus.”

Turun Sanomat
Lue arvio Turun Sanomien sivuilla »

”Punkista pimeyteen.”

Ilta-Sanomat

”Psykologinen jännitysromaani Varistyttö on trilogian ensimmäinen osa ja karmivuudessaan parasta, mitä dekkaririntamalla on pitkään aikaan julkaistu. [- -] Teoksesta ei kannata juuri paljastaa mitään muuta kuin se että se on erinomaisesti kirjoitettu, erittäin vetävä ja mielenkiintoinen tarina.”

Metro-lehti

”Hirveä ja hirveän koukuttava kirja. [- -] Varistyttö muodostaa vasta ensimmäisen kolmanneksen samannimisestä trilogiasta. Ikävä yllätys pitää tapahtua, ellei kokonaisuus ole parasta, mitä alalla on tapahtunut jälkeen Stieg Larssonin ja ehkä häntä ennenkin.”

Kansan Uutiset

”Uusi tulokas dekkarimarkkinoilla on Erik Axl Sund –nimellä kirjoittava parivaljakko, jonka synkän trilogian ensimmäinen kirja, Varistyttö, on sekä myynti- että arvostelumenestys.”

MTV3, Kymmenen uutiset

”Trilogian ensimmäinen osa paljastaa vain vähän, onneksi jatko-osat julkaistaan pian.”

Me Naiset

”Luin elämäni parhaan dekkarin, joka heitti minut sietokykyni rajoille paljastaen mitä tarkoittaa sysimusta. [- -] Tämä varjojen maan sysimustalla kirjoitettu pimeän kirja on vahvin syväpsykologinen dekkari, mitä olen koskaan lukenut. [- -] Sanomattakin lienee selviö, että näillä sanoillani ylistän kirjaa, jossa perustukset ovat kunnossa: sopiva tempo, ei liikaa henkilöitä, kieli on räjähtävän hyvää ja kuin tehty raapimaan lukijan sisintä, dialogeja ei tarvitse myötähävetä ja pääroolit on jaettu henkilöille, joissa on maagista syvyyttä niin hyvässä kuin pahassa.”

Leena Lumi

ISBN: 978-951-1-28776-6
Julkaisuaika: 2015

Katso myös nämä