Robert Harris

Upseeri ja vakooja

Historiallisen trillerin mestari tarttuu 1800-luvun lopun Eurooppaa kuohuttaneeseen vakoilujupakkaan, jossa juutalaistaustainen upseeri Albert Dreyfus tuomittiin syyttömänä maanpetoksesta pahamaineiselle Pirunsaarelle.

Dreyfusin tapaus jakoi ranskalaiset kahteen leiriin 1800-luvun viimeisinä vuosina. Ranska oli hävinnyt Alsacen ja Lorrainen alueet Saksalle vuonna 1870, ja ilmapiiri oli tulenarka. Puolin ja toisin saksalaiset ja ranskalaiset odottivat uutta sotaa. Alfred Dreyfus joutui syytetyksi maanpetturuudesta ja vakoilusta saksalaisten hyväksi. Vaikka Dreyfus oli syytön, hänet tuomittiin vankeuteen Pirunsaarelle, jossa hänen oli elettävä epäinhimillisissä oloissa ja täysin eristyksissä ulkomaailmasta.

Harrisin historiallisen vakoilutrillerin päähenkilö on sotilas Georges Picquart, joka nuoresta iästään huolimatta ylennetään johtamaan Ranskan sotaministeriön neljättä osastoa: sen tehtäviä ovat tiedustelu ja vakoilu. Päästessään vakoojan jäljille Picquart saa käsiinsä todisteita, jotka asettavat vastikään loppuunkäsitellyn Dreyfusin tapauksen aivan uuteen valoon. Picquart ajautuu taisteluun oikeuden puolesta, ja saa huomata, että hänen vastassaan on hyvin arvovaltaisia tahoja…

Robert Harrisin mukaansatempaava vakoilutarina vie lukijan 1800-luvun Pariisiin, jossa järjestetään kirjallisuussalonkeja, tavataan salaa rakastajia ja rakastajattaria ja haastetaan miehiä kaksintaisteluihin.

 

Robert Harris (s. 1957 Nottinghamissa) on valmistunut Cambridgesta ja työskennellyt sen jälkeen poliittisena toimittajana mm. BBC:llä, Observerissa ja Sunday Timesissa. Hän on erikoistunut toisen maailmansodan aikaisen Saksan politiikkaan ja kirjoittanut aiheesta viisi tietokirjaa.
Harrisin romaanit, niin historialliset kuin nykyaikaan sijoittuvat, ovat olleet kansainvälisiä bestsellereitä ja niitä on käännetty 37 kielelle.

ISBN: 978-951-1-28116-0
Julkaisuaika: 2014

Katso myös nämä