Esa Mäkinen

Totuuskuutio

Kuka päättää, mitä sinusta tiedetään? Dystooppinen trilleri tulevaisuuden Helsingistä ja maailmasta, jossa tieto, valta ja raha ovat tiukasti kytköksissä.

Tero Lilja on ammatiltaan täsmäyttäjä ja työskentelee jättiläiskonserni Celsiuksen leivissä. Tero ja hänen kollegansa korjailevat internetin sisältöä, erityisesti tavallisen kansan saamaa tietoa, maksavien asiakkaiden edun mukaiseksi. Jos suuryritys mokaa ja joku yrittää levittää asiasta tietoa, Celsiuksen pojat kiirehtivät paikalle ja pysäyttävät tiedon leviämisen tai vaihtavat tilalle jotakin harmitonta. Teron kotikaupunki Helsinki ja koko eteläinen Suomi ovat jakautuneet voimakkaasti: hyväosaiset elelevät vartijoiden ja muurien suojaamina, huonommin pärjäävät suljetaan ulkopuolelle. Menestyvillä on varaa maksaa valtavat hiilijalanjälkikorvaukset ulkomaanmatkailusta. Suurin osa kansasta tuijottaa kuitenkin tyytyväisinä valtavaa tosi-tv-tarjontaa, joka peittoaa oikeat ihmissuhteet ja maailman tapahtumat. Kaikki muuttuu, kun Tero joutuu itse kohtaamaan työnsä seuraukset: hänen raskaana oleva vaimonsa menehtyy lääketehtaan virheen seurauksena, ja Celsius kiirehtii mitätöimään virhettä. Tero käy taisteluun Celsiuksen mahtia vastaan ja joutuu ensi kertaa tekemisiin yhteiskunnan marginaaleihin ajettujen toisinajattelijoiden kanssa. Mutta voiko Celsiusta koskaan uhmata? Voiko sitä edes paeta?

 

Esa Mäkinen (s. 1980) työskentelee Helsingin Sanomissa datajournalismista vastaavana uutispäällikkönä. Hän tekee työnsä ja lukee kirjansa digitaalisesti. Ennen esikoisromaaniaan hän on julkaissut kaksi Kuka kukin luulee olevansa -teosta Mikko Metsämäen kanssa. Mäkinen asuu perheineen Helsingissä.

ISBN: 978-951-1-28604-2
Julkaisuaika: 2015

Katso myös nämä

Matthew Mather

Kybermyrsky

Hyytävän realistinen teknotrilleri maailmanlaajuisesta kyberhyökkäyksestä ja sivilisaation romahduksesta…