Frederick Forsyth

Tappolista

Islamisti-terroristi Saarnaaja jättää jälkeensä korkean tason poliitikkojen ruumiita. Häntä jahtaa Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun ”Jäljittäjä”, jonka matkassa vauhdikas trilleri vie lukijan sotilastiedustelun salattuun ytimeen ja vaaran paikkoihin Somaliaan ja Pakistaniin.

Useita korkean tason poliitikkoja ja esivallan edustajia on murhattu lyhyen ajan sisällä islamistien itsemurhaiskuissa. Samanlaisia murhia on tapahtunut viime aikoina Yhdysvaltojen lisäksi myös ympäri Eurooppaa. Iskujen takana on Saarnaaja, jihadisti, jonka puheet internetissä radikalisoivat maltillisia musliminuoria.

Yhdysvaltojen tiedusteluosaston ”Jäljittäjän”, Kit Carsonin tehtävänä on löytää ja tappaa ihmisiä, jotka tiedustelupalvelu on listannut uhkiksi maailman turvallisuudelle. Saarnaaja on tämän tappolistan kärjessä. Kun Carsonin isä joutuu fundamentalistimurhan kohteeksi, alkaa ajojahti, joka ei lopu ennen kuin Saarnaaja on löydetty.

 

Fredrick Forsyth (s. 1938 Kentissä, Isossa-Britanniassa) opiskeli Espanjassa Granadan yliopistossa ja liittyi jo 19-vuotiaana Royal Air Forceen. Lentäjänuransa jälkeen hän työskenteli toimittajana mm. BBC:ssä. Hän oli kirjeenvaihtajana Biafran sodassa ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Esikoisjännäri Shakaali ilmestyi vuonna 1971 ja on nykyään toimintaviihteen klassikko. Tähän mennessä Forsytheltä on ilmestynyt yli 15 menestysteosta.

http://www.whirlnet.co.uk/forsyth/

ISBN: 978-951-1-27863-4
Julkaisuaika: 2014

Katso myös nämä