Johanna Holmström

Sulje silmäs pienoinen

Hyytävä psykologinen trilleri vauraan, suljetun omakotiyhteisön painajaismaisista salaisuuksista

Robin on kolmekymppinen lastenpsykologi, jonka oma lapsuus oli rikkinäinen: isäpuoli ahdisteli hänen pikkuveljeään Lukasta, joka sittemmin sortui huumeisiin ja kuoli hämärissä olosuhteissa. Lapsina Robin ja Lukas kohtasivat metsässä jalkajousimiehen, josta heidän kotiseudullaan Sipoossa kerrottiin mitä karmeimpia juttuja.

Nyt Robinin äiti Henrika elää suuressa talossaan yksin ja on alkanut puhua sekavia ja osoittaa alkoholisoitumisen merkkejä. Robinin vastentahtoinen vierailu äidin luona venyy, kun hän huomaa että naapuristossa on meneillään jotakin merkillistä. Pieni, eristynyt vauraiden asuinalue tuntuu kihelmöivän pinnanalaisesta jännityksestä. Talojen suuret maisemaikkunat antavat vaikutelman avoimuudesta, mutta todellisuudessa niiden takana tuntuu piilevän pelkkiä salaisuuksia. Niin lapset kuin aikuisetkin ovat peloissaan.

Vähitellen Robin ajautuu itsekin osaksi merkillistä salajuonten verkostoa, jonka keskiössä on hänen isäpuolensa aikoinaan ennen ulkomaille katoamistaan perustama hyväntekeväisyysjärjestö. Kerääkö se todella rahaa Itä-Euroopan orpokoteihin, vai mistä on kysymys?

 

Helsinkiläinen Johanna Holmström (s. 1981) on julkaissut romaanit Itämaa (Asfaltsänglar) ja Ur din längtan sekä kolme novellikokoelmaa. Hänen novellikokoelmansa Camera Obscura on saanut useita palkintoja Suomessa ja Ruotsissa. Holmström on koulutukseltaan toimittaja.

ISBN: 978-951-1-28502-1
Julkaisuaika: 2015

Katso myös nämä