Conn Iggulden

Ruusujen sota I. Myrskylintu

Historiallisten seikkailuromaanien mestari Conn Iggulden aloittaa uuden, Ruusujen sodan aikakauteen sijoittuvan sarjan. Mahtisukujen juonittelua, hurjia taisteluja ja keskiajan julmuutta.

Ruusujen sota, vuosikymmeniä kestävä verinen valtataistelu Englannin kuninkuudesta, on alkamassa. Englannin arvostettu hallitsija, sotasankari Henrik V, ”Englannin Leijona”, on kuollut. 1437 uudeksi kuninkaaksi kruunataan vuosien sijaishallinnon jälkeen hänen poikansa, hauras ja sairaalloinen Henrik VI. Uusi kuningas ei ole isänsä veroinen, vaan heikko ja altis manipuloinnille. Hänen puolestaan kuningaskuntaa johtavatkin hänen lähimmät neuvonantajansa,  vakoojamestari Derry Brewer ja Suffolkin herttua William de la Pole. Silti on monia, jotka uskovat että Englanti tarvitsisi selvitäkseen vahvan kuninkaan. Yksi näistä on kruunua havitteleva Yorkin herttua Rikhard. Kun kuningas salaisen sopimuksen mukaisesti menee naimisiin ranskalaisen aatelistytön Margareetan kanssa, myrskypilvet kerääntyvät Englannin ylle. Englanti on menettämässä Ranskassa sijaitsevat alueensa, ja kotimaassa liikkuu huhuja kapinallisten hyökkäyksestä Lontooseen. Alkaa vaikuttaa siltä, että Henrik ja hänen tukijansa ovat viemässä maata kohti tuhoa. Voiko mikään pelastaa kuningaskunnan ennen kuin on liian myöhäistä?

”Eeppisen historiallisen romaanin kirjoittajana Iggulden on aivan omaa luokkaansa.” – Daily Mirror

 

Myrskylinnusta sanottua:
”Vauhdikas ja mehukas, täynnä toimintaa” – Sunday Times
”Energistä ja asiantuntevaa; Iggulden tuntee aiheensa ja yleisönsä” –  Independent
”Romaani yhdistää saumattomasti kerronnan, historiallisen uskottavuuden ja laajat tiedot aikakaudesta.” – Daily Express
”A page-turning thriller” – Mail on Sunday
”Loistavasti sommiteltu ja tahditettu” – The Times
”Eeppisen historiallisen romaanin kirjoittajana Iggulden on aivan omaa luokkaansa.” – Daily Mail

 

 

Conn Iggulden (s. 1971 Lontoossa) on entiseltä ammatiltaan englannin opettaja ja asuu Hertfordshiressä Englannissa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Hän ampaisi maailmanmaineeseen viisiosaisella Keisari-sarjallaan ja menestys jatkoui Tšingis-kaanin valtakunnasta kertovalla Valloittaja-sarjalla.

http://www.conniggulden.com/
Katso huikeat trailerit:

ISBN: 978-951-1-28728-5
Julkaisuaika: 2015

Katso myös nämä