Yrsa Sigurðardóttir

Pyörre

Aikakapseliin kätketyn nimettömän uhkausviestin arvoitus piinaa Reykjavíkin poliisia.

Pyörre on toinen osa sarjassa, jossa rikostutkija Huldar ja lastensuojelun virkailija Freya ratkaisevat yhdessä hyytäviä rikoksia. Sarjan avasi Perimä.

Pyörre ampaisi ilmestymisvuonnaan Islannin bestsellerlistan ykköseksi ja sai loistoarvostelut kriitikoilta ja lukijoilta

”Sigurðardóttir luo kauhutunnelmia lähes kuin Stephen King.” – IndependentSattumalta paljastunut aikakapseli sisältää koululaisten viattomia kirjoituksia vuosien takaa – ja nimettömän uhkauksen. Viestiin on listattu murhan kohteeksi valittujen nimikirjaimia, mutta merkinnät eivät avaudu poliisille. Vasta kylpypaljussa kelluvat raa’asti irti leikatut kädet saavat virkavallan toimimaan. Viesti on syytä ottaa todesta.
Poliisi on ymmällään, sillä ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi. Tutkinta tuntuu etenevän sokkona kohti uutta karmaisevaa käännettä.
Perimästä tuttu kaksikko, rikostutkija Huldar ja lastensuojelussa työskentelevä Frida, on jälleen mykistävän julmien tekojen äärellä.

Yrsa Sigurðardóttir (s. 1963) on islantilainen kirjailija, joka on julkaissut lasten- ja nuortenkirjoja sekä maailmanlaajuiseen suosioon yltäneitä rikosromaaneja. Hänen teoksiaan on käännetty lähes 30 kielelle. Pyörre ampaisi ilmestymisvuonnaan Islannin bestsellerlistan ykköseksi ja sai loistoarvostelut kriitikoilta ja lukijoilta.
”Merkittävä rikoskirjailija” – Daily Express

ISBN: 978-951-1-30003-8
Julkaisuaika: 2018

Katso myös nämä