Katarina Wennstam

Petturi

Katarina Wennstam on juuri sitä mitä Liza Marklundin ja räväkän ruotsalaisen naisdekkarin ystävät kaipaavat. Uuden trilogian avaus vie urheilun raakoihin kulisseihin. Vahva naistutkijakaksikko saa vastaansa väkivaltaisen miesten maailman.

Silvottu ruumis löydetään kerrostalon ovensuusta Tukholman Södermalmilla. Uhri paljastuu ammattilaisjalkapalloilija Sebastian Liljaksi.
Motiivi vaikuttaa ensi alkuun ilmiselvältä. Hylättyään jalkapallojoukkueensa ja siirryttyään kilpailevaan seuraan Lilja oli saanut viimeisen vuoden ajan nimettömiä uhkauksia. Nyt joku vanhan seuran fanaattinen kannattaja oli mitä ilmeisimmin kostanut takinkääntäjälle. Tapausta tutkiville rikoskomisario Charlotta Lugnille ja asianajaja Shirin Sundinille paljastuu kuitenkin seikkoja, jotka vievät tutkintaa odottamattomaan suuntaan. Johtolangat eivät viittaakaan satunnaiseen fanaatikkoon, vaan suoraan Liljan lähipiiriin.
Urheilun suvaitsemattomuutta ja raakuutta kuvaava Petturi aloittaa Katarina Wennstamin uuden trilogian, jossa kaksi vahvaa naissankaria saa vastaansa väkivaltaisen miesten maailman.

 

Katarina Wennstam (s. 1973) on ruotsalainen palkittu journalisti, kirjailija ja luennoitsija, joka työskenteli ennen STV:n rikosreportterina. Wennstam on näkyvä mediapersoona ja on ottanut julkisuudessa kantaa erityisesti kysymyksiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

ISBN: 9789511287605
Julkaisuaika: 2015

Katso myös nämä

Liza Marklund

Ajojahti

Solsidanin hienostoalueella asuva liikemies ja entinen kristillisdemokraattinen poliitikko…