Donna Leon

Pedon palkka

Venetsialaiskomisario Brunetti joutuu tutkimuksissaan pohtimaan lihan tehotuotannon eettisyyttä.

Kanaalista löytyy veden pahoin vahingoittama miehen ruumis. Brunetti on ymmällään, sillä ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi. Viimein selviää, että uhri on eläin­lääkäri, jolla tuskin oli vihamiehiä. Mies työskenteli kuitenkin sivutyökseen teurastamossa ja varmisti, ettei teuraseläimillä ollut sairauksia, jotka olisivat estäneet niiden käyttämisen ravinnoksi. Vierailu teurastamossa järkyttää paatuneita poliisejakin.

”Amerikkalaisen, Venetsiassa asuvan kirjailija Donna Leonin tuttu sankari, komisario Guido Brunetti, tutkii kanavasta löytyneen eläinlääkärin murhaa. Jäljet johtavat teurastamoon ja eläinten kohteluun, jotka puistattavat sekä komisariota että lukijaa. Sanoma on Leonin tapaan selkeä. Ahneus tekee ihmissielulle pahaa, ja hyvät ja viattomat joutuvat sen uhreiksi. Tutusti taustalla vaikuttavat lumoava Venetsia ja kritiikki italialaisen yhteiskunnan moraalin rappiota kohtaan. Komisarion perhe ja ruoka saavat tällä kertaa vähemmän huomiota. Surusävyisen kirjan loppu on liikuttavin ja lohdullisin, jonka olen ikinä Leonin dekkareissa kohdannut. Hyvyys auttaa meitä.” Oma aika -lehti

Amerikkalaissyntyinen Donna Leon on työskennellyt opettajana Sveitsissä, Saudi-Arabiassa, Iranissa ja Kiinassa ennen asettumistaan Venetsiaan. Pedon palkka on hänen 21. Brunetti-dekkarinsa.

ISBN: 978-951-1-28736-0
Julkaisuaika: 2014

Katso myös nämä