Eppu Nuotio

Myrkkykeiso

Kalpene neiti Marple, Ellen Lähde tulee!

Eppu Nuotion uusi dekkarisarja esittelee hurmaavan puutarhamatkaajan ja intohimoisen perennaharrastaja Ellen Lähteen, joka tarkkavaistoisena marttaihmisenä haistaa heti palaneen käryn.

Kodin arkea pyörittänyt Mirkka Kairikko on vihdoin ottanut omaa aikaa ja lähtenyt maalle Kemiönsaarelle. Mirkan aviomies ei pärjää lapsenhoidossa, mutta onneksi Ellen Lähde rientää apuun. Ellenin pestistä tulee yllättäen pitempi, kun Mirkkaan ei saada yhteyttä. Saaristohuvilan pöydällä tuoksuu juuri maljakkoon aseteltu kukkakimppu, mutta muuten talo huutaa tyhjyyttään.
Kun Anneli saa keskellä yötä tekstiviestin pikkusiskoltaan, hän on niin raivossaan, että voisi kuristaa Mirkan omin käsin. ”Anneli, minun täytyy kertoa…”
Eppu Nuotion tuotannosta kirjoitettua:

Nuotio antaa päähenkilöiden tunteiden kypsyä hiljalleen, samalla kun heitä ympäröivä elämä kieppuu hurjemmin. — Romaanissa muistellaan ja oivalletaan paljon. Lapsuus on aikuisessakin läsnä, ja menneen elämän asetelmat eivät ehkä olleetkaan sellaisia kuin on totuttu ajattelemaan. Helsingin Sanomat

Jos kirjailija onnistuu kuvailemaan arkisia asioita ja pienten hetkien tunnelmia elävästi ja vahvoja mielikuvia luoden, olen myytyä naista. Ja tässä kirjassa Nuotio onnistuu hetkien kuvailussa mainiosti. P.S. Rakastan kirjoja -blogi

 

ISBN: 978-951-1-30022-9
Julkaisuaika: 2017

Katso myös nämä