C. J. Sansom

Musta tuli

Vuosisatoja kadoksissa ollut myyttisen ja tuhovoimaisen aseen kaava on löytynyt, mutta kuka saa sen käsiinsä ensimmäisenä? Veitsenterävä lakimies Matthew Shardlake joutuu vastoin tahtoaan taas vedetyksi mysteerin äärelle – ja osaksi hengenvaarallista valtapeliä 1500-luvun Lontoossa.

On vuosi 1540. Henry VIII aikoo jälleen erota vaimostaan avioituakseen uudelleen. Seurauksena kuninkaan lähimmän miehen Thomas Cromwellin asema on epävakaa. Vahvistaakseen asemaansa Cromwell hälyttää tarkkanäköisen lakimiehen Shardlaken etsimään käsiinsä salaperäisen kreikkalaisen tulen – aseen, jonka avulla kuninkaan mahti vihollisiaan vastaan kasvaisi.

Shardlake puolestaan tutkii murhatapausta puolustaakseen syytettyä tyttöä. Cromwell lupaa lykätä tytön teloitusta, jos Shardlake suostuu yhteistyöhön. Shardlake tarttuu tarjoukseen ja lähtee etsimään aseen kaavaa yhdessä veijarimaisen apulaisensa Barakin kanssa.

Seikkailun tiimellyksessä historiallisen Lontoon kujat, tuoksut ja tunnelma heräävät elävästi henkiin.

C.J. Sansom (s. 1952) opiskeli Birminghamin yliopistossa ja suoritti tohtorintutkinnon historiassa. Hän työskenteli eri aloilla, mutta hankki sitten asianajajan pätevyyden. Hän toimi huono-osaisten lakimiehenä Sussexissa, kunnes ryhtyi täyspäiväiseksi kirjailijaksi. Sansomilta on aikaisemmin julkaistu suomeksi romaanit Talvi Madridissa (2010) ja Luostarin varjot (2010).

Musta tuli on toinen jännäri Sansomin 1500-luvulle sijoittuvasta historiallisesta kirjasarjasta, jonka pääosassa on terävä-älyinen lakimies Matthew Shardlake.

ISBN: 978-951-1-27213-7
Julkaisuaika: 2012

Katso myös nämä