Malcolm Mackay

Lewis Winterin on kuoltava

On helppoa tappaa. Mutta on vaikeaa tappaa hyvin.

Calum MacLean on nuori mies, joka asuu pienessä asunnossa enimmäkseen yksikseen. Hänellä on harvoja muita tuttuja kuin ne, jotka liittyvät hänen erityisosaamiseensa. Calum on freelancer, hän tappaa rahasta. Hän on erittäin hyvä työssään, omistautunut ja lojaali – mainioita ominaisuuksia ja juuri sellaisia, joita hänen toimeksiantajansa arvostavat. Hän tekee perusteellisen taustatutkimuksen kohteistaan ja on toimeen ryhtyessään nopea ja siisti.

Eräänä aamuna Calumin puhelin soi, ja paikallisen rikollisjoukkion edustaja kutsuu hänet tapaamiseen. Heidän vakinainen työntekijänsä on väliaikaisesti poissa pelistä, ja Calumille tarjotaan tehtävää hänen paikkaajanaan. Calum suostuu, mutta vain keikkaan kerrallaan – hän ei halua kenenkään palkkalistoille, hän pitää työnsä itsenäisyydestä.

Calumin ensimmäinen tehtävä rikollisjoukkiolle on hoidella pois päiviltä muuan yhteinen tuttu, Lewis Winter, katutason huumekauppias, joka on tunkeutunut isompiensa reviirille. Calum valmistautuu tehtäväänsä tavoilleen uskollisen huolellisesti ja tekee iskunsa kliinisesti. Ikävä kyllä hän ei tajua, että jotkut hyvin vaikutusvaltaiset rikolliset haluavat kostaa Lewis Winterin kuoleman. Yhtäkkiä metsästäjästä tulee riistaa.

Malcolm Mackayn Glasgow noir -trilogian aloitusosa paljastaa Glasgow’n alamaailman ja sen hännystelijät samalla tavoin kuin sarjan päähenkilö Calum MacLean tekee työnsä: tarkasti, lyhyesti ja kylmästi.

Malcolm Mackay (s. 1982) asuu syntymäkaupungissaan Stornowayssa, Lewisin saarella Ulko-Hebrideillä.

ISBN: 978-952-01-0797-0
Julkaisuaika: 2014
340 sivua / mm

Katso myös nämä