Donna Leon

Kultamuna

Komisario Brunetti selvittää kimuranttia kuolemantapausta, jonka uhria ei virallisten papereiden mukaan ole ollut olemassakaan. Jäljet johtavat aina aristokratian pariin.

Kun syksyn ensimmäiset lehdet putoilevat puusta, komisario Brunetti ryhtyy setvimään pormestarin tulevan miniän byrokraattisia pikkurikkeitä pomonsa usuttamana. Brunettilla ei ole juuri halua pönkittää pomonsa poliittista uraa, muttei hänellä ole muutakaan vaihtoehtoa.
Kun hänen vaimonsa Paola tutun pesulatyöntekijän kuolleen unilääkkeiden yliannostukseen, hän säälii tätä hiukan yksinkertaista miestä, joka eli ja kuoli yksin ja huomaamattomana. Niinpä hän pyytää miestään selvittämään tapausta. Brunetti yllättyy saadessaan selville, ettei miehestä ole jälkeäkään virallisessa rekistereissä: ei syntymätodistusta, ei passia, ei ajokorttia tai luottokorttia. Italian viranomaisten näkökulmasta häntä ei ole koskaan ollut olemassakaan. Vielä kummallisemmaksi tapaus muuttuu, kun miehen äiti kieltäytyy puhumasta poliisille mutta vakuuttaa Brunettille, että murtovarkaat ovat vieneet hänen poikansa paperit. Johtolanka toisensa jälkeen kietoutuu arvostetun aristokraattiperheen ympärille. Mutta miksi kukaan olisi toivonut tämän herttaisen, yksinkertaisen miehen kuolemaa?

 

Donna Leonin menestysdekkarit ovat valloittaneet koko maailman. Yksin Suomessa niitä on myyty huikeat 600 000 kappaletta. Hänen sankarinsa, venetsialainen komisario Guido Brunetti, nauttii kotikaupunkinsa ainutlaatuisuudesta ja paljastaa rikostutkimuksissaan sen pimeän puolen ja byrokratian.

 

ISBN: 978-951-1-28607-3
Julkaisuaika: 2015
Muut versiot: 978-951-1-28723-0 sähkökirja

Katso myös nämä

Donna Leon

Pedon palkka

Venetsialaiskomisario Brunetti joutuu tutkimuksissaan pohtimaan lihan tehotuotannon eettisyyttä.…