Elizabeth Hand

Katoava valo

Omalaatuinen trilleri Patti Smithin ja Patricia Highsmithin hengessä

Cassandra ”Skitso” Neary on entinen huippuvalokuvaaja, joka nousi 70-luvulla kulttimaineeseen valokuvaamalla New Yorkin kasvavaa punkskeneä. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Cass on moniongelmainen unohdettu suuruus, joka rypee pohjamudissa. Cass saa kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden nousta takaisin pinnalle: hän saa tehtäväkseen kuvata ja haastatella erakoitunutta valokuvaajaa Aphrodite Kamestosta, joka koki uransa huippuhetket 60-luvulla.

Cass matkustaa Mainen syrjäisimpään kolkkaan, ahdasmieliseen pikkukaupunkiin, jonka asukkaat ovat toinen toistaan sulkeutuneempia. Cass tavoittaa puolihullun Aphroditen ränsistyneestä ja jo tyhjentyneestä kommuunista. Pian Cass havaitsee kaupungissa jotain muutakin outoa kuin sen vihamielisen ilmapiirin: ihmisiä tuntuu katoavan harva se päivä. Katoamisten takaa paljastuu vuosikymmeniä vanha salaisuus.

Katoava valo yhdistelee taitavasti mytologiaa arkipäivään, punkasennetta unohtamatta.

Elizabeth Hand (s. 1957) on palkittu yhdysvaltalainen kirjailija. Handilta on aiemmin suomennettu teos Pimeää kohti, jossa tavataan ensimmäisen kerran rosoinen päähenkilö Cass Neary.

ISBN: 978-952-01-0941-7
Julkaisuaika: 2013

Katso myös nämä