Marie Hermanson

Hämäränmaa

Hämäränmaassa on toiset säännöt

Ränsistyneessä kartanossa istuu iäkäs Florence tikittävien kellojen ympäröimänä. Hänen oma sisäinen kellonsa on kuitenkin pysähtynyt vuoteen 1943, nuoruuteen.

Hänen ympärilleen ilmestyy joukko nuoria palvelusväeksi. Emäntä tarjoaa heille jotain, mihin yhteiskunta ei ole kyennyt: asunnon ja palkan, joka riittää elämiseen. Kartanossa nuorilla on kaikki hyvin.

Kun eräs kyläilijä keikauttaa kaiken päälaelleen, alkaa hauras rakennelma halkeilla. Mihin asukkaat ovat valmiita saadakseen jatkaa viihtyisää ja maailmasta vieraantunutta eloaan Hämäränmaassa?

”Tarina on todella omalaatuinen ja kiehtova, mutta parasta kirjassa on sen tunnelma. Mystisen ja paikoin painostavankin  tunnelman imussa kirja on nopeasti luettu. Salattu rikos ja ryhmädynamiikka tuovat mieleen Donna Tarttin mainion teoksen Jumalat juhlivat öisin.” Nannan kirjakimara -blogi

”Marie Hermansonin poikkeuksellinen kyky vaihtaa vakuuttavasti ja vaivattomasti suorasta ja raa’asta realismista mystisiin ja legendaarisiin tunnelmiin luo kaksiselitteisyyden, joka on hedelmällinen ja suggestiivinen.” – Gefle Dagbladet

 

ISBN: 978-952-01-1227-1

Katso myös nämä