Kimmo Miettinen

Kimmo Miettinen, jota todellakin kutsutaan pelkällä sukunimellä Miettinen (s. 21. toukokuuta 1958), on hämeenlinnalainen kirjailija. Miettinen kirjoitti kirjailijanuransa alkuvaiheessa kaksi tietokirjaa sekä kaksi vahvasti omaelämäkerrallista romaania. Nykyisin kirjailija Miettinen keskittyy rikoskirjallisuuteen, ja Imatra-sarjan ensimmäinen kirja Sukuviha ilmestyi tammikuussa 2013. Sarjan toinen kirja Valuvika ilmestyi tammikuussa 2014.

Rockeläkeläiseksikin luonnehdittu Miettinen toimi vuosikymmeniä suomalaisen vaihtoehtorockin tuottajana ja musiikkimedian monitoimimiehenä. Nuorempana Miettinen käytti itsestään myös nimeä Tarkastaja Miettinen. Miettinen tuli musiikkipiireissä tunnetuksi alun perin opintolainalla rahoittamallaan Hilse-lehdellä. Tätä ”alakulttuurijulkaisua” julkaistiin vuosina 1977–1980, painos oli parhaimmillaan 5000 kpl ja tilaajiakin oli tuhat. Hilse-lehteen kirjoittivat muiden muassa Rami Kuusinen, Leena Lehtinen ja Jyrki Lehtola. Lehden teksti oli käsin kirjoitettua. Käsiala oli Miettisen. Hilse järjesti myös konsertteja ja julkaisi kaksi LP-levyä. Hilseen lopetettua sille levyttänyt Hassisen kone siirtyi Poko Rekordsille.

Vuonna 1982 Miettinen perusti yhdessä Rami Kuusisen kanssa Bambi-lehden. Kuusinen oli tullut Miettiselle tutuksi pienlehtipiirien kautta. Entinen Aivopesu-lehden päätoimittaja Kuusinen oli toiminut myös Hilseen avustajana sekä tehnyt Miettisen kanssa huumorilehteä nimeltä Ohari. Kahden Bambi-numeron jälkeen Miettinen ja Kuusinen perustivat yhteisen yrityksen, Kumi Kustannus Ky:n. Seuraavana vuonna ilmestyivät Miettisen muistelmat: Ensimmäiset viisi vuottani Suomi-rockin sekatyöläisenä (Jee Jee Music 1983).

Bambin jälkeen perustettiin vuonna 1983 Rumba-lehti, joka ilmestyy edelleen. Yksi sen ensimmäisistä päätoimittajista oli Miettinen. Vuonna 1985 julkaisijaksi tuli Perusta ry ja päätoimittajaksi Rami Kuusinen. Miettinen siirtyi lehden avustajaksi. Miettinen toi Rumbassa esille paljon ruotsalaista ja australialaista kitararokkia.

Miettinen tunnetaan myös radiotoimittajana. Hän aloitti vuonna 1983 Ylen Rockradion Kovan päivän illassa ja siirtyi 1980-luvun lopulla Radio Cityyn. Siellä hänen ohjelmiaan olivat Kuulapään rottavartti ja Rumble. Radiomafian aloittaessa 1990 Miettinen alkoi toimittaa kanavalla maineikkaaksi indierock-ohjelmaksi noussutta Räkärodeota. Kanavauudistuksen myötä hän jatkoi YleX:llä vuoroviikoin Pekka Laineen kanssa ohjelmassa Kitarama, joka lopetettiin vuoden 2007 lopussa. Miettinen teki myös Kirjava Satama -ohjelmaa edesmenneellä YleQ-kanavalla.

Kurkopari

Tyhjäntoimittaja Markus Imatran elämä muuttui, kun hänen sukunsa…

Valuvika

Helsingin alamaailmassa puhaltavat muutoksen myrskytuulet Markus Imatran elämä…

Sukuviha

Kummisetä-henkinen rikosromaani Helsingin 80-luvun alamaailmasta Markus Imatran isä…