Åke Edwardson

Åke Edwardson (s. 1953) on göteborgilainen rikoskirjailija. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän työskenteli toimittajana ja yliopiston opettajana. Hänen kirjailijanuransa alkoi vuonna 1993 sanomalehdessä julkaistulla jatkokertomuksella.

Edwardsonin ensimmäinen rikoskirja oli vuonna 1995 ilmestynyt Sen kutsuu elohon, jonka Ruotsin dekkariakatemia palkitsi vuoden parhaana esikoisena. Dekkariakatemian palkinnon saivat myös Winter-sarjan aloittava Enkelitanssi (suom. 1999) ja viides osa Maanpäällinen taivas (suom. 2003). Sarjan muut tähän mennessä ilmestyneet osat ovat Etäisiä huutoja (2000), Varjoa ja aurinkoa (2001), Se ei päättyä saa (2002), Kivinen purje (2004), Huone numero 10 (2006), Armahin maa (2007) Melkein kuollut mies (2008), Winterin viimeinen talvi (2009) ja Talo maailman laidalla (2013). Vuonna 2005 julkaistu Winterland – rikostarinoita sisältää pienoisromaanin ja kymmenen kertomusta.

Erik Winter on göteborgilainen rikoskomisario. Winter on kasvanut romaanien myötä: 37-vuotiaana poikamiehenä aloittanut raikuli on nyt yli nelikymppinen perheellinen mies. Jazzin lisäksi levylautaselle kelpaa jo Bruce Springsteenkin, mutta sikarit ja viski ovat silti säilyneet tämän syvällisen älykköpoliisin tavaramerkkeinä.

”Jos Erik Winterin hahmo vielä tästä paranee, hän loikkaa pian lukijan seuraksi kirjasta ulos.”
Trendi

Menneisyyden viesti

Menneisyydessä on tapahtunut jotain – ja nyt tapahtuu…

Talo maailman laidalla

Kaivattu Winter palaa pimeyden ytimeen Hukkumiskuolemalta täpärästi säästynyt…

Winterin viimeinen talvi

Kaksi kummallisella tavalla samankaltaista murhaa ja Winterin rantatontille…